Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

donderdag 28 juli 2011

Zomaar

Na lang zoeken heb ik de layout van mijn blog eindelijk kunnen veranderen. Voorlopig vind ik dit wel gezellig staan, in de toekomst kan het zomaar weer veranderen, ik hou wel van een beetje variatie.

Hieronder nog 2 Lay Outs.
Mijn dochter schaatst heel graag en sinds een tijdje hebben we in Den Helder een echte ijsbaan. Niet zo groot, maar wel leuk! Bovendien is het dicht bij ons huis dus ze kan er gemakkelijk naar toe.

Afgelopen winter zijn er 2 clinics gegeven, 1 door Annamarie Thomas en 1 door Barbara de Loor. Die laatste heb ik mogen ontmoeten, wat een leuk mens is dat!!  En die clinics moesten natuurlijk gescrapt worden.


dinsdag 26 juli 2011

Dinsdagavond Speed-scrap

Vandaag was voor mij de tweede keer dat ik kon meedoen met de speedscrap. Deze keer heb ik gebruik gemaakt van allerlei restjes papier en bloemen die ik nog vond in een hoekje. Mijn dochter heeft geholpen met allerlei dingen, leuk om het zo samen te doen!

Dit is mijn uitwerking:


De foto's zijn van de verjaardag van mijn dochter, ze kreeg een ballon van haar vader (die woont op Aruba) en nog geen 5 minuten later belde hij!

donderdag 21 juli 2011

Zomaar iets anders

Een week of 6 geleden heb  ik mijn nieuwe eetkamertafel gekregen met bijbehorende klepbank. Echt super mooi, ik ben er ook heel blij mee! Maar er moesten nog kussens op de bank en daar kon ik nog niet voor slagen. Aangestoken door een collega ben ik er zelf maar aan begonnen, katoen besteld (geen winkel in Den Helder te vinden die dat verkoopt in een beetje leuke kwaliteit!), een haaknaald en een patroon opgezocht, 20 x begonnen en uitgehaald en ineens had ik het voor elkaar.


Het is de bedoeling dat het uiteindelijk 6 kussens gaan worden met dezelfde kleuren in verschillende patronen.
Kom maar op met die zon, ik vermaak me wel in de tuin met een kopje thee en een GrannySquare in wording!

Fijne dag allemaal!

dinsdag 19 juli 2011

Dinsdag Online Speed-scrap.

Vanavond heb ik voor het eerst mee gedaan aan de Speed Scrap.
Wat een uitdaging!

Dit was de opdracht:
Wel even slikken, dat zag er pittig uit voor een eerste keer maar ik laat me natuurlijk niet kennen!

Snel alle spullen gepakt en daar ging de telefoon!
Een kennis belt, of ik koffie heb straks.........Het werd dus echt een SPEED scrap!!

Mijn dochter heeft een handje mee geholpen, ze heeft alle kleurtjes gekozen en geholpen met opruimen. Ik vind het een hele vrolijke LO geworden.Mijn scrap-verleden.

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een mailtje van een vriendin.
Of ik zin had om mee te gaan naar een weekend vol met scrap-workshops.
Ik wist inmiddels wel zo'n beetje wat scrappen inhield maar of dat ook iets voor mij was? Geen idee......

Maar goed, ik las de website, de inhoud van de workshops en de uitnodiging en raakte toch wel enthousiast. En dus schreven we ons in voor het Fairy Tale Weekend in Doorn.

In de weken vooraf heb ik mijn spullen verzameld, ik had eigenlijk nog niets dus het was best een toer om de hele lijst compleet te krijgen. We verdiepten ons in de workshops maar al die namen zeiden me niets dus dat heb ik aan mijn vriendin over gelaten.

Op een vroege (06.00 uur) zaterdagochtend in Oktober vertrokken we richting Doorn waar we vriendelijk werden ontvangen met koffie. We brachten de spullen naar onze hotelkamer en waren klaar voor de eerste workshop.

Wat een belevenis was dat, als 'groentje" tussen de doorgewinterde scrappers, ik wist niet wat me overkwam maar ik voelde de besmetting wel meteen toeslaan.
Vooral de workshops met de Amerikaanse docenten (van Bo Bunny) waren erg leuk om mee te maken. Zo'n weekend betekent echt Scrappen tot je een ons weegt, ik vond het geweldig leuk om mee te maken.

Op de terugweg besloten we al om de volgende keer voor het maximale programma te gaan, te beginnen op vrijdagavond. En in oktober is het alweer zo ver!

We zitten er klaar voor:


Aan prettig uitzicht ontbrak het niet, dit is een amerikaanse docent.
(van Bo Bunny)


En de locatie was ook echt niet vervelend.Er werd heel wat af gescrapt!

maandag 18 juli 2011

Het TukTuk album

Sinds een kleine 2 jaar heb ik een groepje hele lieve vriendinnen om me heen.
Dat is eigenlijk bij toeval ontstaan, hoewel ik denk dat toeval niet bestaat.

Twee van de dames bedachten een workshop, bonbons maken in het bakkersmuseum in Medemblik en beiden verzamelden wat andere dames om zich heen om er een gezellig groepje van te maken. Al snel bleek dat we elkaar allemaal zijdelings kennen, Den Helder is niet zo heel groot dus dat kan al gauw natuurlijk.

Intussen hebben we al heel wat ondernomen en daarbij lachen we heel wat af.
We weten elkaar te vinden, zowel voor de leuke activiteiten maar ook voor de "mental support" die je nu eenmaal af en toe nodig hebt.

Ik ben heel erg blij met deze lieve vriendinnen, ik ben er ook super trots op dat ik ze allemaal mag kennen, dat we zoveel met elkaar kunnen en mogen delen.

We maken iedere keer nieuwe herinneringen en wat is er nu leuker dan een mooie lay out of een mini album te maken van al die leuke activiteiten!
Het eerste album wat ik maakte was van ons uitje naar Texel.
We begonnen met koffie en gebak op de boot, deden een TukTuk safari, hebben heerlijk gelunched en gewandeld in Den Burg om vervolgens doodmoe maar zeer voldaan nog een terrasje te pikken in Den Helder bij stadscaf√© Effe.

Dit is het boekje geworden:


Welcome to my life, de start van mijn blog.

Goeiemorgen!

Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn blog-leven.
Sinds een kleine week ben ik lid van een heel leuk en gezellig forum, het Scrapdelight Scrapbookforum.
Ik kan zo al een paar mensen bedenken die zuchtend hun schouders ophalen, zo van; Jahoor, nog meer scrap!
Inderdaad, nog meer scrap, de besmetting is ernstig inmiddels!

En om zo af en toe eens te kunnen laten zien wat ik maak ben ik deze blog gestart.

Reacties zijn altijd welkom, leuk zelfs.

Hieronder een kleine sneak-preview van een mini album wat ik pas heb gemaakt. Ik heb een groepje vriendinnen met wie ik heel graag allerlei leuke dingen doe. Alleen al de tijd die we samen kunnen doorbrengen is geweldig, ik geniet van iedere minuut. Maar we bedenken ook steeds allerlei dingen die we samen doen.
Zo heeft de echtgenoot van 1 van de dames ons pas een workshop sushi maken gegeven.

En hoe erg ben je, als de basis voor je boekje al klaar ligt voordat de workshop begint??